El govern de Marc Castells vota en contra de la renúncia a les retribucions dels regidors que formen part del consell d’Aigua de Rigat

Aigua és vida Anoia reclama que es facin públiques les tasques dels regidors al consell d’aigües de Rigat per les quals cobren un total de 36.000€

En el Ple Municipal d’Igualada del passat dimarts 30 de maig, la majoria absoluta convergent va tombar la proposta de moció d’Aigua és vida que instava als tres regidors que formen part del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat a renunciar als 36.000€ anuals que perceben per la seva dedicació. La moció, presentada per la CUP i Decidim amb el suport d’Esquerra, va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU i l’abstenció de Socialistes d’Igualada i el PP.

Des d’Aigua és vida Anoia es reclama que el govern igualadí faci públic quantes reunions realitza el Consell d’Administració i quantes hores dediquen els tres regidors a tasques per aquesta funció per tal que la ciutadania pugui valorar si la indemnització, de 9.000€ -Chacón i Batalla- i 18.000€ -Pont-, és proporcional a les hores dedicades. Des de l’entitat es critica que, en tant que Aigua de Rigat S.A és una empresa mixta participada per l’Ajuntament d’Igualada, la dedicació al Consell d’Administració de l’empresa és una obligació dels regidors del govern. Igualment, l’entitat Aigua és Vida recorda que les retribucions i la seva quantitat les decideixen la part privada de l’empresa mixta (Suez), i que, per tant, les retribucions són oferides per la filial francesa sense cap mena d’obligació per part de l’empresa a donar-les.

Aigua és vida remarca que al Consell d’Administració d’Aigua de Rigat hi ha regidors del govern de l’Ajuntament d’Igualada des de fa dècades perquè és una empresa mixta però que, fins a l’entrada de la multinacional Suez a l’accionariat el 2008, no hi ha hagut mai una compensació econòmica  a la tasca dels regidors. Precisament, i en aquest sentit, no entenen que la persona que políticament haurà de resoldre la situació actual d’irregularitat, Jordi Pont, també cobri per ser membre del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat.

L’entitat titlla de decepcionant la decisió pressa pel govern de l’Ajuntament d’Igualada doncs consideren que és una falta de rigor ètic i una manca de transparència en relació a les retribucions precebudes i les dedicacions dels regidors dins aquest Consell d’Administració. Aigua és vida recorda que la gestió de l’aigua està en plena auditoria i que continuaran fent feina per tal de garantir que el servei es regularitzi de la manera més eficient i transparent possible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s