Aigua és vida presentarà una moció al Ple d’Igualada per eliminar el sou dels membres del consell d’administració d’Aigua de Rigat

Tres regidors de l’Ajuntament d’Igualada reben 36.000€ -Jordi Pont (18.000€), Àngels Chacón (9.000€) i Jordi Batalla (9.000€)- anualment per formar part del consell d’administració d’Aigua de Rigat

L’entitat Aigua és vida ha avançat que al proper Ple Municipal de l’Ajuntament d’Igualada, que es celebrarà el dimarts 30 de maig, presentarà una moció per tal que els membres del consell d’administració d’Aigua de Rigat renunciïn al sou. La moció es presentarà amb el suport de diversos partits polítics, encara per concretar, i l’entitat ha anunciat mobilitzacions socials si CiU no accepta la renúncia als 36.000€ anuals dels seus tres regidors.

Una compensació econòmica polèmica

Segons fons de l’entitat, una de les primeres mesures que va executar la multinacional francesa Suez en entrar a l’accionariat d’Aigua de Rigat va ser compensar econòmicament la dedicació dels membres del consell d’administració. Així doncs, i quan la ciutat era governada per l’Entesa, els membres del consell d’administració d’Aigua de Rigat van passar de no cobrar a rebre 9.000€ anuals per la seva dedicació a l’òrgan directiu de l’empresa.

Des d’Aigua és vida consideren que aquesta quantitat és “desorbitada” i no respon a la dedicació dels membres del consell d’administració ja que en el cas concret d’Àngels Chacón i Jordi Batalla consisteix únicament en assistir a dues reunions l’any. Pel que fa a Jordi Pont, l’entitat exigeix especialment al regidor d’urbanisme que deixi de cobrar els 18.000€  perquè “si la persona que ha de resoldre el problema cobra 18.000€ anuals, la situació irregular s’allargarà eternament”.

L’entitat precisa que en el cas dels regidors Pont i Chacón és especialment greu el “sobresou” perquè ja cobren 55.000€ anuals com a tinents d’alcalde.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s